Vinařství má v naší rodině historii mnoha generací. Oficiálně jsme jej založili v roce 1996 a začali se výrobě vína věnovat plně profesionálně. Sídlíme v bývalém panském sklepě z 15. století a naše vína tu mají vynikající podmínky pro archivaci i skladování.

O chod firmy se stará její zakladatel, Stanislav Omasta, a synové Tomáš a Stanislav, oba úspěšní absolventi vinařské školy ve Valticích. Rodinná tradice se tak spojuje s moderními poznatky z enologie a technologickými dovednostmi.

Jak děláme naše vína

Víno vzniká velkou části již ve vinici, proto klademe velký důraz na kvalitu hroznů při výběru i samotném zpracování.

Používáme k tomu moderní mlýnkoodzrňovač a pneumatický lis. Bílá vína řízeně kvasí v moderních nerezových tancích, což nám umožňuje ovlivnit výslednou kvalitu vín a plné rozvinutí jejich potenciálu. Část bílých vín pak zraje v tradičních dubových sudech, starých čtyřicet let.

Červená vína zrají klasickou metodou v dubových sudech a malá část produkce ve francouzských sudech barrique.

Vínům věnujeme náležitou péči také při lahvování, uskladnění i přepravě k zákazníkovi.

Rodinná tradice i moderní technologie

Chcete se k nám podívat a poznat se s námi i našimi víny osobně?

Přivítáme vás pohárkem vína,
u kterého najdeme jistě společnou řeč a pohodovou náladu.