Vinařství má v naší rodině historii mnoha generací. Oficiálně jsme jej založili v roce 1996 a začali se výrobě vína věnovat plně profesionálně. Sídlíme v bývalém panském sklepě z 15. století a naše vína tu mají vynikající podmínky pro archivaci i skladování.
O chod firmy se stará její zakladatel, Stanislav Omasta, a synové Tomáš a Stanislav, oba úspěšní absolventi vinařské školy ve Valticích. Rodinná tradice se tak spojuje s moderními poznatky z enologie a technologickými dovednostmi.
Jak děláme naše vína
Víno vzniká velkou části již ve vinici, proto klademe velký důraz na kvalitu hroznů při výběru i samotném zpracování.
Používáme k tomu moderní mlýnkoodzrňovač a pneumatický lis. Bílá vína řízeně kvasí v moderních nerezových tancích, což nám umožňuje ovlivnit výslednou kvalitu vín a plné rozvinutí jejich potenciálu. Část bílých vín pak zraje v tradičních dubových sudech, starých čtyřicet let.
Červená vína zrají klasickou metodou v dubových sudech a malá část produkce ve francouzských sudech barrique.
Vínům věnujeme náležitou péči také při lahvování, uskladnění i přepravě k zákazníkovi.
Chcete se k nám podívat a poznat se s námi i našimi víny osobně?
Přivítáme vás pohárkem vína,
u kterého najdeme jistě společnou řeč a pohodovou náladu.