O vinařství

Vyrábíme vína, 
aby se pila

Vyrábíme vína,
aby se pila

Ve vinařství Omasta se specializujeme na vína lehká a svěží. Taková, která se dobře pijí jen tak na chuť i při slavnostních příležitostech. Jejich typickým znakem je vysoká aromatičnost, které dosahujeme macerováním při nízkých teplotách. Neděláme je na to, aby se archivovala. Vyrábíme víno, aby se pilo a lidé z něj měli radost. Nejlépe hru chutí a vůní vín Omasta oceníte, pokud je spotřebujete do 1 roku. Nechte se pozvat do naší online vinotéky s širokou nabídkou bílých vín, červených vín, rosé a frizzante.

Ve vinařství Omasta se specializujeme na vína lehká a svěží. Perfektní pro slavnostní příležitost, stejně tak pro klidné posezení s přáteli. Typickým znakem našich vín je vysoká aromatičnost, které dosahujeme macerováním při nízkých teplotách. Svěžest a hru chutí si nejlépe vychutnáte během prvního roku stáří vína. Rozmanitost vín se perfektně hodí k párování s nejrůznějšími pokrmy. Vyrábíme víno, aby se pilo a přinášelo nám i našim zákazníkům potěšení.

Nenechte si ujít řadu jemně perlivých vín, s láskou vyrobených na počest našich nejmladších členů rodiny. V naší online vinotéce najdete širokou nabídku bílých, červených, rosé i jemně perlivých vín.

Rodinné vinařství
Založeno roku 1996

Rodinné vinařství
Založeno roku 1996

Vinařství Omasta najdete na jižní Moravě v Horních Bojanovicích. Sídlíme v panském sklepě z 15. století. Má úžasnou historii a poskytuje našemu vínu nejlepší možné podmínky pro archivaci a skladování. Toto místo je se jménem Omasta spojeno už od našich začátků. Vinařství založil Stanislav Omasta v roce 1996. Dnes jeho chod řídí společně se svými syny Tomášem a Stanislavem. Oba jsou úspěšnými absolventy vinařské školy ve Valticích. Stanislav pracuje jako enolog. Tomáš řídí veškeré obchodní záležitosti. Zkrátka rodinný podnik.

Jak děláme naše víno

Jak děláme naše víno

Když jde o výrobu vína, jsou základem kvalitní hrozny. My ty naše sbíráme v nejbližším okolí vinařství, abychom nad nimi měli stoprocentní kontrolu. Zpracováváme je moderními technologiemi a poté skladujeme v nerezových tancích nebo dubových sudech. Sudy používáme na červená vína. Nerezové tanky na vína bílá, protože nám umožňují lépe řídit proces kvašení. To nám dává možnost udělat víno přesně takové, jaké ho chceme mít.